-4 °C

Eskilstuna Convention Bureau Möten i Eskilstuna

I helgen gästar 90 deltagare från Rotaract-klubbar över hela Sverige för att delta i aktiviteter och lyssna till föredragshållare under temat ”Hållbarhet och innovation”.

 För ett år sedan fattades beslutet att Eskilstuna skulle stå värd för den nu kommande konferensen. Deltagarna var dryga 40 i Kalmar och President Johanna Ling fick möjligheten som yngsta klubb i landet stå värd för konferensen 2014.

”Konferensen har dryga 90 deltagare från hela landet samt några internationella gäster, klubben har gjort ett jättejobb med att marknadsföra konferensen och det är jättekul att så många vill besöka vår stad” säger Johanna Ling, President i Rotaract Eskilstuna.

Under konferensen som går under namnet RIS, vilket står för Rotaract i Sverige kommer flertalet föredragshållare prata på temat om hållbarhet och innovation. Hur kan utveckling och hållbarhet gå hand i hand? Några av talarna är Marit Finch Westin, Näringslivsdirektör i Eskilstuna kommun, Liselott Hagberg, Landshövding i Södermanland och Sten Hemmingsson, Bestic som levt med sjukdomen polio sedan 15 års ålder.

Utöver det planerade schemat med aktiviteter och landsrådets årsmöte som är förlagt på Munktell Science Park så kommer deltagarna träffas under lättare former för att knyta nya kontakter och utvecklas genom delade erfarenheter.

Mer info kring konferensen finns att läsa på www.ris2014.se och ni kan även följa konferensen under helgen på Instagram och Twitter via #ris2014

Rotaract för samman personer i åldrarna 18-30 från universitet och samhällen världen över för att organisera stödaktiviteter, utveckla ledarskap- och affärsfärdigheter samt för att ha kul. Rotaract är sponsrat av Rotary men de olika klubbana i Sverige är självständiga och drivs och finansieras av medlemmarna själva. Rotaract arbetar nära sina lokala Rotaryklubbar och kan erbjudas medlemskap när deras medlemskap i Rotaract avslutas. Idag finns det över 8700 rotaract-klubbar fördelade på mer än 170 länder. Tillsammans är vi ett globalt nätverk med ungefär 200 000 medlemmar vilka strävar efter att utveckla sina ledaregenskaper ytterligare.