-4 °C

Eskilstuna Convention Bureau Möten i Eskilstuna

Eskilstuna Convention Bureau ingår i SNCVB (Swedish Network of Convention Bureaus)  – Ett nätverk med två huvudfokusområden, affärsnytta och kunskapsutveckling för att tillsammans utveckla svensk mötesindustri.

Swedish Network of Convention Bureaus, SNCVB som sedan 2009 varit ett informellt nätverk för Sveriges samtliga CVB’s tar nu steget att bilda en ideell förening. SNCVB verkar utifrån två huvudfokusområden, affärsnytta och kunskapsutveckling för att tillsammans utveckla svensk mötesindustri.

De 21 medlemsstäderna möts i dagarna i Stockholm för ett konstituerande grundarmöte.

–  Det här känns som en naturlig utveckling för vårt svenska nätverk som under de första 5 åren haft en enorm utveckling. Vi har gått från en hanfull medlemmar till dagens tjugoen, säger Ante Jankovic ordförande i SNCVB. I gruppen finns en enorm kraft och kompetens kring mötesindustrin. Det här känns som det enda rätta steget. Vår ambition är att som nybildad förening ytterligare stärka vår position och lyfta Sverige som ett föregångsland inom mötesindustrin.  Vi hoppas att vår utveckling skall leda till att Sverige på sikt ska ha en nationell Convention Bureau som officiellt har uppdraget att driva mötesindustrifrågan på uppdrag av stat och näringsliv.

För ytterligare information:

Ante Jankovic, Ordförande SNCVB

Jönköping Convention Bureau

Tel. 070-315 00 76

Läs mer här: SNCVB