-4 °C

Eskilstuna Convention Bureau Möten i Eskilstuna

Den här veckan kommer Vårmötet i Klinisk Patologi till Eskilstuna. Det är ca 400 deltagare som kommer ta del av ett välfyllt vetenskapligt program som startar med en paneldebatt om patologins stora framtidsutmaningar och som avslutas med Ponténföreläsningen där Georg Klein talar om ” Resistens mot tumörer – i ett bredare perspektiv”.

Det laddas för en innehållsrik och välfylld utställning, där det allra senaste inom patologin presenteras. Nytt för i år är frukostseminarier som förlänger dagen och fördjupar vår kunskap – dessutom kan de allra piggaste vinna en iPad!

ST-inslaget tjuvstartar redan tisdagen den 6 maj och kommer att handla om tumörsjukdomar i lunga och pleura. Arbetet med de histologiska preparaten kommer att ske på digitala bildgranskningsstationer.

Konferensen genomförs på Elite Stadshotellet  den 6-9 maj, i en minst sagt inspirerande och avkopplande miljö. Med närheten till stadens utbud och hotellets moderna faciliteter och förstklassiga service erbjuds en i särklass unik upplevelse. Vackert beläget vid vattnet i hjärtat av Eskilstuna tillhör hotellet en av de mest eleganta mötesplatserna i staden.

Ett traditionsenligt utställarmingel på onsdagskvällen avlutas med bar och disco, torsdagens bankett hålls i Bolinder Munktells gamla lokaler.

Mer om konferensen går att läsa på www.patologi2014.se