9 °C

Eskilstuna Convention Bureau Möten i Eskilstuna

Perfekt läge i Mälardalen

Eskilstuna är en liten storstad. Stor nog för att erbjuda ett bra utbud av hotell, möteslokaler, restauranger, shopping, kultur, nöjen och aktiviteter. Samtidigt finns det mesta inom gångavstånd inramat av vattenspeglar och gröna oaser. Med människor som tar emot gäster på ett personligt och välkomnande sätt.

Region Stockholm/Mälardalen är en av Europas mest expansiva regioner. Ett område med över 3 miljoner människor. Eskilstuna ligger strategiskt mitt i regionen och nås lätt med tåg, bil och flyg. En attraktiv kostnadsbild i jämförelse med storstäder gör Eskilstuna till en kostnadseffektiv mötesplats. Vi är Sveriges femtonde största stad med 100 000 invånare och en av Sveriges snabbast växande kommuner. Här finns många kreativa miljöer, ett blomstrande kultur och nöjesliv och härliga rekreationsmöjligheter.

I kommunen finns en målmedveten satsning på högskolan, kommunikationer och besöksnäring. En av de viktigaste framgångsfaktorerna är högskolan som spelar en viktig roll med 13 000 studenter. Ett annat viktigt mål är arbetet med ekologisk uthållighet, ett mål som både utmanar och inspirerar när Kommunen planerar och bygger staden.

År 2012 blev Eskilstuna utnämnd till Sveriges miljöbästa kommun. En omgivning som vimlar av upplevelser som t ex en av Sveriges mest kända djurparker – Parken Zoo, historiska minnesplatser och Mälarens öar. Regionen har en stark företagartradition, ett rikt musikliv och en expansiv högskola. En stad där prisnivån i många fall är lägre än vad man är van vid från större städer Välkommen till Eskilstuna, en liten storstad där varje möte är viktigt!